• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

22. мај 2023.

Градоначелник Миленковић: Потребно је да деци омогућимо срећно детињство,  јер само срећна деца могу постати срећни људи

У оквиру Дечјег фестивала ,,Време радости“, који се од суботе одржава у Градском парку, данас је присутне поздравио градоначелник Врања др Слободан Миленковић, истичући да Град Врање већ пету годину заредом организује ову манифестацију у част деце и породице. ,,У времену у којем живимо, више него икада, неопходна је константна афирмација породице и породичних вредности. Она је синоним за топлину, љубав, поштовање, али и предуслов за друштво у којем ће владати хармонија. Свака заједница која почива на таквим основама може да се развија у правцу просперитета и благостања“, рекао је градоначелник. Додао је да за правилан развој деце веома важну улогу имају и васпитачи и да градско руководство због тога улаже средства у побољшање услова за рад у свим вртићима на територији града Врања. ,,На тај начин  обезбеђују се  услови за пријатан  и безбедан боравак, образовање и васпитање најмлађих и креира подстицајни амбијент за правилан развој наших најмлађих суграђана.Обавеза и одговорност нас одраслих је да деци омогућимо срећно детињство,  јер само срећна деца могу постати срећни људи. Оно што не сме изостати ниједног јединог тренутка је наша брига  и подршка најмлађима. Ми ћемо се трудити и дати све од себе да ваше детињство буде за памћење, пуно загрљаја, среће и љубави, јер ви сте нама најважнији, ви сте будућност овог града и ове државе, будућност о којој морамо константно да бринемо“, истакао је Миленковић. Након тога,  наступио је хор Музичке школе ,,Стеван Мокрањац“ и КУД ,,Севдах“.

Данашњи програм наставља се Дечјом ликовном колонијом ЈУ ,,Народни универзитет“, у термину од 12 до 15 сати. Следе музичко-сценски наступи ученика основних школа ,,Радоје Домановић“, ,,1. мај“, ,,Светозар Марковић“ и ,,Ј.Ј. Змај“. Од 17 сати планирана је интерактивна радионица ,,Породични разговори“ ПУ ,,Наше дете“. Програм овогодишњег Дечјег фестивала завршава се концертом Леонтине и Тијане Дапчевић, који почиње у 18 сати.

Покровитељ  фестивала је Град Врање.