Gradske vesti

Apel Princeze Katarine povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke

15. oktobar 2021, Vranje
  • Apel Princeze Katarine povodom Međunardonog meseca borbe protiv raka dojke Apel Princeze Katarine povodom Međunardonog meseca borbe protiv raka dojke Apel Princeze Katarine povodom Međunardonog meseca borbe protiv raka dojke Apel Princeze Katarine povodom Međunardonog meseca borbe protiv raka dojke
    1/4

    U okviru Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, Fondacija Princeze Katarine još jednom je podsetila na izuzetnu važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja žena.

    U saradnji sa Kliničkim centrom Niš i kompanijom L’Oreal Balkan, Fondacija je podržala mamografske preglede žena u Vranju. „Pregledi su obavljeni na mobilnom mamografu, koji je Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine donirala Kliničkom centru Niš, zahvaljujući velikodušnosti Fondacije Stavros Niarhos. U okviru ove aktivnosti, u Vranju je pregledano više od 560 žena, a testiranje će biti nastavljeno i narednih dana“, saopštila je Fondacija.

    „Imajući u vidu činjenicu da je rak dojke najčešći maligni tumor u ženskoj populaciji u Srbiji, moramo skrenuti pažnju na ovu smrtonosnu bolest, ne samo tokom oktobra već tokom cele godine.Sada više nego ikad, potrebni su nam partneri iz zemlje i inostranstva koji su voljni da se pridruže našim naporima kako bismo osigurali da svaka žena ima pristup obrazovanju, pregledima i lečenju, kao i da dobije podršku i nadu. Drage dame, dođite na preventivni pregled, sačuvajte sebe i svoje zdravlje, zbog sebe i ljudi koji vas mnogo vole”, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.