Gradske vesti

Raspisan Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi

12. maj 2021, Vranje
 • Raspisan Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi
  1/1

  Gradsko veće raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi u 2021.godini na teritoriji grada Vranja.

  Pravo na podsticaje, pod uslovima i na način utvrđen Programom, imaju poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, sa aktivnim statusom, u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivreda.

  Sredstva za podsticanje razvoja poljoprivrede mogu da se koriste  kao finansijska podrška registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u unapređenju i proširenju poljoprivredne proizvodnje za investiranje u regres za reproduktivni materijal ili za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga (iskop i bušenje bunara).

  Zahtev sa dokumentacijom podnosi se na pisarnici Gradske uprave i dostavlja  Komisiji na razmatranje. Razmatraće se svi zahtevi za investicije u 2021. godini, koji budu dostavljeni u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa na zvaničnom sajtu grada, uz mogućnost naknadnog dostavljanja dokumentacije za bunare, do 31.07.2021.godine ili do utroška predviđenih sredstava.

  Sve potrebne informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti u  Kancelariji br. 37 - Odeljenje za privredu i ekonomski razvoj Gradske uprave grada Vranja, svakog radnog dana ili na telefon broj: 017/ 402-348. Obrazac za prijavu se može preuzeti u  pisarnici Gradske uprave i na zvaničnom sajtu grada.

  Prijava sa potrebnom dokumentacijom se podnosi na šalteru Pisarnice u Uslužnom centru Gradske uprave ili u zatvorenoj koverti na adresu: Grad Vranje Gradsko veće - Komisiji za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi sa naznakom „Prijava na konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi“, sa naznakom „ne otvarati“, ulica Kralja Milana br. 1, 17501 Vranje.