Najbolje iz Vranja

Najbolje iz Vranja: ,,Amoretti" već 19 godina priča svoje slatke priče

19. mart 2021,
 • Najbolje iz Vranja: Preduzeće ,,Amoretti” već 19 godina priča svoje slatke pričeNajbolje iz Vranja: Preduzeće ,,Amoretti” već 19 godina priča svoje slatke pričeNajbolje iz Vranja: Preduzeće ,,Amoretti” već 19 godina priča svoje slatke pričeNajbolje iz Vranja: Preduzeće ,,Amoretti” već 19 godina priča svoje slatke pričeNajbolje iz Vranja: Preduzeće ,,Amoretti” već 19 godina priča svoje slatke pričeNajbolje iz Vranja: ,,AmorettiNajbolje iz Vranja: ,,AmorettiNajbolje iz Vranja: ,,Amoretti
  1/8

  Preduzeće ,,Plavi kamen” iz Vranja među vodećim je proizvođačima u Republici Srbiji  u oblasti proizvodnje konditorskih i kakao krem proizvoda. Davne 1991. godine ova firma počela je sa radom kao poljoprivredna apoteka. ,,Početkom 90-tih,  kada je privatni biznis kod nas bio tek u povoju, nije bilo lako izboriti se sa mnogobrojnim tranzicionim problemima. Vođeni entuzijazmom napredovali smo i razvijali se. U narednim godinama otvoreno je sedam maloprodajnih objekata u Vranju, Bujanovcu i Vladičinom Hanu u kojima se može naći širok asortiman semenske robe, veštačkih đubriva, stočne hrane, pesticida, poljoprivrednih alata i mehanizacije, kućne hemije, šećera, ulja i brašna”, kaže Ninoslav Kostić generalni direktor ovog preduzeća.

  Danas je Plavi kamen lider u snabdevanju tržišta Pčinjskog okruga repromaterijalima za poljoprivredu, brašnom, šećerom i uljem.

  U okviru ovog preduzeća, od 2002. godine, počeo je sa radom pogon konditorskih proizvoda ,,AMORETTI”. ,,Korak po korak osvajali smo tajne konditorske proizvodnje i uspeli da od nepoznatog brenda napravimo brend zavidnog kvaliteta. Pravim sladokuscima i poznavaocima dobrog ukusa, Amoretti već punih 19 godina priča svoje slatke priče. Potvrde da smo išli u dobrom pravcu, stizale su u vidu mnogobrojnih priznanja i sajamskih medalja, kojima su naši proizvodi nagrađivani”, ističe Katarina Ristić, šef marketinga.

  Amoretti proizvodi  prepoznatljivi su po modernom i dopadljivom dizajnu i kvalitetu od koga se ne odstupa.  Napravljeni  od izuzetno kvalitetnih sirovina, slatkiši Amoretti mogu stajati rame uz rame sa vodećim konkurentskim proizvodima. Proizvodnja se stalno unapređuje i neprekidno se radi na poboljšanju ukusa proizvoda, načina pakovanja, uz poštovanje odnosa ponuđenog kvaliteta i cene. Svi proizvodi ove konditorske kuće su bez veštačkih boja i konzervansa. U Amoretti  proizvodnom asortimanu nalaze se mlečni i posni krem, dezertni proizvodi, čajna peciva, filovana čajna peciva i kakao table sa i bez dodataka.

   ,,Od svih proizvoda najpoznatija je ,,Princeza”,  jer je najduže na trzištu i dobila je najviše medijskog prostora. Takođe, jedinstveni smo po posnom kremu, zbog koga nas kupci i potrošači i  preporučuju. Posebno bismo izdvojili ,,Amoretti vanilice”, koje neodoljivo podsećaju na domaće vanilice,  koje su naše bake nekada spremale na tradicionalan način. Tu su i kakao krem prozvodi Čokoline i Beline, koje iz dana u dan imaju sve vise fanova među potrošačima”, dodaje Katrina Ristić, šef marketinga.

   Slatkiši Amoreti mogu se naći u svim većim gradovima Srbije, kao i na tržištu Bosne i Hercegovine, Crne Gore , Makedonije, Hrvatske, daleke Australije i Kanade.

   Preduzeće Plavi kamen u ovoj godini obeležava punih 30 godina rada, i s obzirom na sva dosadašnja postignuća kako u oblasti trgovine, tako i u oblasti proizvodnje konditorskih proizvoda Amoretti je reprezentativna firma Vranja, koja predstavlja naš grad u zemlji i inostranstvu na dostojan način.

  ,,Trudićemo se da i u godinama koje su pred nama održimo i unapredimo  tržišnu poziciju na kojoj se sada nalazimo, uz nadu da ćemo i ubuduće biti jedan od poželjnijih poslodavaca u okrugu. Nastavljamo sa  radom na uvođenju novih proizvoda i priređivanju što prijatnijih slatkih iznenađenja našim vernim potrošačima”, ističe Ninoslav Kostić generalni direktor.