Gradske vesti

Zbog obilnih padavina u porastu nivo Južne Morave

11. januar 2021, Vranje
  • Zbog obilnih padavina u porastu nivo Južne MoraveZbog obilnih padavina u porastu nivo Južne MoraveZbog obilnih padavina u porastu nivo Južne MoraveZbog obilnih padavina u porastu nivo Južne MoraveZbog obilnih padavina u porastu nivo Južne MoraveZbog obilnih padavina u porastu nivo Južne MoraveZbog obilnih padavina u porastu nivo Južne Morave
    1/7

    Predstavnici Stručno operativnog tima Gradskog štaba za vanredne situacije, obišli su više lokacija kako bi utvrdili trenutno stanje nakon obilnih padavina tokom vikenda. Prema prvim podacima, u prethodna 24 sata, na teritoriji Grada Vranja  palo je 55 litara kiše po metru kvadratnom, što je dovelo do porasta nivoa Južne Morave, koja se izlila u delu toka kod Zlatokopa i Ćukovca.  Zbog obilnih padavina, u Vranju i Vranjskoj Banji poplavljeno  je oko 20 podrumskih prostorija i dvorišta. Sve raspoložive ekipe su na terenu, a mehanizacija je angažovana na čišćenju putnih kanala u Ćukovcu i Toplacu i opštinskog putnog pravca Dubnica – Vrtogoš.

    Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“, rukovodilac odbrane od poplava na području Morava, proglasilo je vanrednu odbranu od poplava kod mosta u Ćukovcu, u sektoru M11, na deonicama 1,2,3 i 6. Trenutno se sprovode sve potrebne mere za odbranu od poplava.