• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

29. maj 2024.

Potpisani Ugovori u Ministarstvu turizma i omladine

Danas je održano svečano potpisivanje Ugovora sa Ministarstvom turizma i omladine za projekat Grada Vranja i Kancelarije za mlade „Programirajmo svoju šansu“. U ime Grada potpisivanju Ugovora prisustvovali su član Gradskog veća za resor turizam i hotelijerstvo Darko Filipović i koordinator Kancelarije za mlade Luka Trajković.

Tom prilikom većnik je naveo da imamo primer dobre prakse u funkcionisanju Kancelarije za mlade i pozvao predstavnike i mlade ljude iz ostalih gradova da posete Vranje. „Pripremili smo i dokumentaciju za uspostavljanje Omladinskog centra i očekujemo podršku Ministarstva i na ovom projektu. Hvala Vladi Republike Srbije i Ministarstvu što ulažu u omladinu, a Grad će nastaviti da podržava sve vrste radionica, edukacija i događaja koji unapređuju položaj mladih u Vranju“, istakao je većnik.

Projekat je baziran  na edukaciji mladih iz osetljivih grupa na polju digitalnih tehnologija. Cilj je da se mladima omogući zaposlenje, veća produktivnost i osnivanje preduzeća u IT sektoru. Edukacije koje su deo projektnih aktivnosti pored svoje obrazovne komponente, poseduju i neophodnu direktnu interakciju sa mladima.

Predloženi projekat nadovezuje se na uspešno završene projekte iz oblasti programiranja koje je sprovodila Kancelarija za mlade. Vrednost projekta je 2.400.000 dinara, od toga Ministarstvo turizma i omladine finansira 2.200.000 dinara, dok je Grad uzeo učešće sa 200.000 dinara.
 


NAJNOVIJE VESTI

19. jul 2024.
U okviru "Vranjskog sportskog leta 2024", u nedelju 21. jula, biće održana Biciklijada, manifestacija koja je u prvoj godini...