• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

23. februar 2024.

Nova premijera u vranjskom pozorištu u ponedeljak, za vikend bioskopske projekcije

,,Bosonogi u parku'' naziv je predstave koja će premijerno biti izvedena na sceni vranjskog teatra u ponedeljak 26. februara u 20 sati. Reč je o romantičnoj komediji najizvođenijeg brodvejskog pisca, Nila Sajmona, čiju režiju potpisuje Ksenija Krnajski i koja je prvi put pred vranjskom publikom. Po rečima rediteljke ovo je priča o mladom bračnom paru koji se useljava u svoj prvi zajednički dom i za samo nekoliko dana prođe rolerkoster čitavog jednog braka. ,,Granice lične slobode se u ovom komadu ispituju u odnosu prema ljubavnom partneru, očekivanju roditelja, društvenim stereotipima koje nameće društvo 60-tih godina 20. veka, kao i prema komšiluku koji šarmom i životnom radošću nadomešćuje siromaštvo „logora za srednju klasu“. Ovo je danas, kad smo stvarali predstavu, duhovit i ciničan obračun kreativnosti i optimizma sa čeličnim i bezličnim okvirima neoliberalnog kapitalizma u kojem živimo. Više ne postoji crno-beli svet. On je danas sivo-ružičast'', naglašava Krnajski. Prva repriza je dan kasnije, 27. februara, takođe od 20 sati. Inače, ovo je treća premijera vranjskog ansambla u ovoj pozorišnoj sezoni.

Kada je u pitanju bioskopski repertoar u subotu, 24. februara, biće prikazana dva filma. U 12 sati je film ,,Ekipa iz džungle 2: Svetska turneja''. Reč je o animiranom filmu za celu porodicu. ,,Koga da pozovemo u pomoć kada misteriozni super-zlikovac prekrije džunglu ružičastom penom koja eksplodira u dodiru sa vodom? Tim iz džungle, naravno! Manje od mesec dana pre kišne sezone, počela je trka sa vremenom. Od Severnog pola do Dalekog istoka, prelazeći planine, pustinje i okeane, naši junaci će morati da pretražuju svet daleko od svoje omiljene džungle u potrazi za protivotrovom'', stoji u opisu filma.

Na večernjoj sceni od 20 sati je film domaće produkcije ,,Sunce mamino''. Žanrovski svrstan u dramu sa elementima komedije film prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog Relju (16) koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda. Jedino što ga stvarno ,,vozi'', gotovo do opsednutosti je želja da smuva Anu (16). Kada mu umre baka, Reljina anksiozna i distancirana mama Olga (46), odbija da joj organizuje sahranu zbog njihovog međusobno lošeg odnosa. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu. ,,Sunce mamino'' je topla, tinejdžerska i porodična crna komedija, koja govori o odrastanju, o složenim emotivnim, porodičnim odnosima i ljubavi kao univerzalnoj sili koja razboljeva, leči, pokreće sve nas. Sve to u Beogradu, koji je i nemi svedok i saučesnik u pričama naših junaka, a njegovo novo lice univerzum je za sebe u kojem svi naši intimni svetovi nalaze utočište. Karte za sve programe, pozorišne i bioskopske, osim na biletarnici mogu se kupiti i onlajn, na sajtu Pozorišta.


NAJNOVIJE VESTI

16. april 2024.
Gradski većnik za poljoprivredu, agroekonomiju, razvoj sela i zaštitu životne sredine, Nebojša Stamenković, danas je u Ministarstvu za brigu...
15. april 2024.