Info vesti

Omladinski savez - Tribina o Creative Commons licenci.

03. oktobar 2013, Vranje
 • U subotu, 05. oktobra 2013. godine, od 15.00 do 16.30, u saradnji Vikimedije Srbije i Omladinskog saveza Vranja, u sali Omladinskog saveza Vranja (OKCE), 29. Novembra 16, održaće se tribina:

  CREATIVE COMMONS – KREATIVNOST I DRUŠTVO ZNANJA

  Fokus tribine je predstavljanje otvorenih međunarodnih pravnih standarda – Creative Commons licenci i značaja ovih javnih i besplatnih standarda u procesu unapređenja transparentnosti, promocije   i protoka kreativnih (naučnih, obrazovnih, umetničkih, medijskih) sadržaja u savremenom svetu.

  U okviru tribine, biće demonstriran postupak licenciranja, razmene i korišćenja sadržaja licenciranih Creative Commons licencama, kao uvod u raspravu o intelektualnoj svojini i otvorenim oblicima intelektualne interakcije u digitalnim uslovima.

  Govore: Nevenka Antić i Dragan Satarić, Creative Commons Srbije, Vikimedija Srbije

  Ulaz je slobodan.

  Nacionalne Creative Commons (CC) licence su, po pravilima međunarodnopravne CC procedure, međunarodno priznate 2007. godine, kada su zvanično postale sastavni deo sistema CC licenciranja.  Na ovaj način, obezbeđeno je važenje nacionalnih licenci u celom svetu, a autorima i nosiocima prava iz Srbije, omogućeno besplatno licenciranje dela pod odgovarajućim unapred izabranim uslovima. Detaljnije informacije o projektu nalaze se na veb sajtu Creative Commons Srbije.

  Vikimedija Srbije je nezavisno nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi razvoja slobodnog znanja. Udruženje je zvanični nacionalni partner Zadužbine Vikimedija i Creative Commons.

 • Adresa: 29. novembra 16
  Telefon/faks: 017/421-416; 421-185
  Sala Omladinskog saveza: 017/416-959
  E-mail: omladinskisavezvr@open.telekom.rs, omladinskivr@gmail.com