Gradske vesti

Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

19. februar 2021, Vranje
 • Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacijeOdržana sednica Gradskog štaba za vanredne situacijeOdržana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije
  1/3

  U velikoj sali Skupštine grada održana je sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojoj su usvojeni sledeći zaključci:

  1. Gradski štab za vanredne situacije još jednom apeluje na sve poslodavce, koji posluju na teritoriji grada Vranja, da redovno preduzimaju sve neophodne preventivne mere u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao i preporukama i uputstvima nadležnih ministarstava u cilju sprečavanja širenja infekcije. Poslodavac je dužan da u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih i stranaka, obezbedi sve opšte, posebne i vanredne mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica.

  2. Sve osnovne i srednje škole nastavljaju sa redovnim odvijanjem nastave po modelu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz pojačanu kontrolu poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa COVID 19.  

  3. Nalaže se Odeljenju za ispekcijske poslove i Odeljenju komunalne policije da nastave da redovno preduzimaju mere i aktivnosti iz delokruga svoje nadležnosti na kontroli poštovanja propisanih mera zaštite od virusa COVID 19 i da o tome svakodnevno obaveštavaju Gradski štab za vanredne situacije.

  4. Usvojen je i zaključak da Zavod za javno zdravlje Vranje, u saradnji sa nadležnim ustanovama, nastavi sa zdravstveno-edukativnim radom na teritoriji grada Vranja radi podizanja svesti kod građana o značaju prevencije, očuvanju zdravlja, odgovornog ponašanja, u cilju suzbijanja epidemije izazvane virusom COVID 19.

  5. Preporučeno je i Odseku inspekcije rada i Odseku sanitarne inspekcije u Vranju, da intenziviraju preduzimanje mera i aktivnosti iz delokruga svoje nadležnosti, u vezi kontrole poštovanja Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu, Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 kao i drugih pozitivno-pravnih propisa od strane poslodavaca koji posluju na teritoriji grada Vranja.

  6. Naloženo je Stručno-operativnim timovima za kontrolu privrednih subjekata, kontrolu javnog prevoza, ugostiteljskih objekata, a posebno predškolskih i školskih ustanova, da nastave sa  nadzorom i kontrolom poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa.

   

  Gradski štab za vanredne situacije još jednom apeluje na sve građane da budu veoma odgovorni i da se i dalje pridržavaju svih preventivnih mera u cilju zaštite od zarazne bolesti COVID 19.