Gradske vesti

Gradonačelnik Milenković: Ovo je težak period za Vranje

09. jul 2020, Vranje
 • Gradonačelnik Milenković: Ovo je težak period za Vranje
  1/1

  Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, gradonačelnik dr Slobodan Milenković rekao je za zvaničan gradski sajt da Vranje prolazi kroz veoma težak period.

  Imamo veliki broj zaraženih sugrađana, ali nažalost i onih koji nisu uspeli da se izbore sa koronavirusom. Ovom prilikom upućujem iskreno saučešće porodicama preminulih. Naš zdravstveni sistem trpi veliki pritisak, posebno ATD ambulanta. Od ukupnog broja pregledanih pacijenata, polovina je bila sa upalom pluća.

  Moram da kažem da je izuzetno veliki pritisak i na naše zdravstvene radnike, zato apelujem na sugrađane da poštuju epidemiološke mere, jer na taj način, štiteći sebe, štitimo sve ostale, ponajviše naš zdravstveni sistem.

  Uveren sam da ćemo u narednom periodu uspeti da situaciju stavimo pod kontrolu i da ćemo izaći iz ove pošasti sa što manje posledica. Ponoviću apel svim našim sugrađanima, svim Vranjancima, da i u narednom periodu budu odgovorni, disciplinovani i ozbiljno shvate ovu situaciju”, istakao je u svom obraćanju gradonačelnik dr Slobodan Milenković.