Gradske vesti

Vranju zahvalnica Evropskog PROGRES-a

22. februar 2018, Vranje
  • Vranju zahvalnica Evropskog PROGRES-aVranju zahvalnica Evropskog PROGRES-aVranju zahvalnica Evropskog PROGRES-a
    1/3

    Gradonačelniku Vranja dr Slobodanu Milenkoviću danas je u Beogradu, na predstavljanju postignutih rezultata razvojnog programa Evropski PROGRES, uručena zahvalnica za predanost i saradnju. Događaju, koji je organizovan u Sava centru, prisustvovali su i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ambasador Švajcarske Filip Ge, kao i menadžer Evropskog PROGRES-a, Grem Tindal.

    Tokom svog obraćanja, gradonačelnik Vranja prezentovao je razvojnu viziju grada sa kapitalnima projektima koji su prepoznati od strane Evropskog PROGRES-a, kako u oblasti ekonomske tako i u oblasti društvene infrastrukture. „Dalje infrastrukturno unapređenje Slobodne zone direktno utiče na privlačenje investitora, što vodi do otvaranja novih radnih mesta i intenzivnijeg ekonomskog razvoja. Sa druge strane, završetak Hirurškog bloka stvoriće uslove za kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu stanovnika Vranja i regiona“, rekao je gradonačelnik Milenković, ističući da je saradnja sa Evropskim PROGRESOM dovela do realizacije 19 opštinskih i 14 međuopštinskih projekata ukupne vrednosti 753.286 evra. „Dodatna vrednost projekata koji se realizuju sa Evropskim PROGRESOM ogledaju se u stalnoj nadogradnji kapaciteta lokalne samouprave i primeni principa dobrog upravljanja”, rekao je gradonačelnik Milenković.

    Evropski PROGRES je razvojni program koji sa 24,6 miliona evra finansiraju Evropska unija i Vlade Švajcarske i Republike Srbije, a realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u 34 lokalne samouprave jugoistočne i jugozapadne Srbije.